جرمگیری
در اثر خوردن و آشامیدن روی دندان های ما یک لایه خمیری، نازک و شیری رنگ تشکیل میشود. این لایه حاوی باکتری هایی میباشد که مسئول ایجاد پوسیدگی دندانی میباشند.
این لایه در ابتدا نرم بوده و با مسواک زدن قابل حذف میباشد اما اگر مدتی از تشکیل این لایه بگذرد، مواد معدنی بزاق دهان در آن نفوذ میکند و رسوب خواهد کرد و این
لایه شروع به سخت شدن میکند که به این ترتیب جرم دندان شروع به تشکیل شدن خواهد کرد.
آیا جرمیگیری باعث آسیب به دندان میشود؟
جرم دندان از تجمع مواد و املاح موجود در بزاق و غذاها و باکتریها روی دندان ایجاد میشود و به مرور زمان حالت سفت و سنگی به خود میگیرد که حتی ممکن است
با خوردن مواد غذایی رنگی مثل چای و… تغییر رنگ داده و قهوه ای شود. دندانپزشک با وسیله مخصوصی به نام قلم جرمگیری میتواند این جرمها را از سطح دندان جدا کند.
توجه کنید لرزش مختصر قلم جرمگیری باعث کنده شدن جرمها از دندان میشود نه تراش دندان! از آنجا که در جرمگیری هیچ تراش و آسیبی به دندان وارد نمیشود
پس این تصور که جرمگیری باعث آسیب به دندان خواهد شد یک باور غلط است که متاسفانه در بین بسیاری از افراد
وجود دارد. از نظر علم دندانپزشکی افرادی که به بهداشت دهان خود اهمیت میدهند باید سالیانه یک یا دو بار برای جرمگیری و اطلاع از وضعیت دندانها به پزشک مراجعه کنند.
از بین بردن سوراخ و درز بین دندانی
گاهی وجود سوراخ و درز بین دندانی یکی از عوامل جمع شدن غذا در بین دندان ها و تجمع باکتری ها میباشد. این وضعیت ممکن است منجر به پوسیدگی و حتی کشیدن دندان شود. بر همین اساس دندانپزشکان یکی از خدمات درمانی که Dental fissure sealants نامیده میشود را به مراجعین خود ارائه میدهند.
در این روش سوراخ، شکاف و درزهای بین دندانی با استفاده از مواد مخصوص پر میشود. پرکردن سوراخ و درز را میتوان در دسته خدمات ترمیمی دندانپزشکان نیز قرار داد.
در روش درمانی از بین بردن سوراخ و درز دندانی شیار و شکافهای عمیق بین دندانی با استفاده از سیلانتها پر میشود. سیلانت محلولی است که بر روی سطح دندانها میگذارند.
سپس این محلول حالت پلاستیک به خود میگیرد و همچون یک مانع فیزیکی از تجمع غذا و رشد باکتری در بین دندان جلوگیری میکند. با این روش میتوان تا حدود زیادی از خطر پوسیدگیهای دندانی در امان بود.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
جرم گیری مینای دندون رو از بین میبره
خیر