لیزر موهای زائد، یکی از پرطرفدارترین و مؤثرترین روش های حذف موهای زائد است که طی سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. برخلاف روشهای سنتی مانند اصلاح و اپیلاسیون که نتایج موقتی دارند، لیزر موهای زائد میتواند نتایج طولانی مدتی را ارائه دهد. این روش به دلیل سرعت بالا، دقت بیشتر و درد کمتر، به انتخابی محبوب در بین افراد تبدیل شده است.
افراد ممکن است این درمان را در هر قسمتی از بدن خود بخواهند که انجام شود؛ اما رایج ترین مناطق عبارتند از: صورت، زیر بغل، ناحیه بیکینی، کمر، دست و پا ها می باشد.
لیزر موهای زائد
لیزر موهای زائد یک روش پیشرفته است که با استفاده از نور متمرکز لیزر، به فولیکولهای مو حمله میکند و آنها را از بین میبرد. نور لیزر توسط رنگدانه های مو جذب شده و به انرژی گرمایی تبدیل میشود. این انرژی باعث تخریب فولیکول مو میشود، به طوری که موها به مرور زمان نازک تر و کم پشت تر می شوند.
کسانی بیشترین تاثیر را از لیزر می گیرند که موهای بدنشان رنگدانه پررنگی داشته باشد. افرادی که موهای مشکی و تیرهای دارند بهترین نتایج را میگیرند. بلعکس کسانی که موهای کرکی یا بلوندی دارند، با لیزر کردن نتیجه قابل قبولی نمیگیرند.
چون دستگاه گرمایی که تولید میکند را فقط روی نواحی که رنگدانه تیره وجود داشته باشد، اثر میدهد. این گرما به فولیکولهای مو بیشترین اثر را میگذارند. یک فولیکول مو باید در مرحله آناژن یا رشد خود باشد تا به خوبی بتواند عمل کند.
اگر دقت کنید، سوراخهای ریز بیشماری را در پوست خود خواهید دید که منافذ نامیده میشوند. این منافذ کوچک دروازهای به فولیکولهای مو هستند، ساختارهای لولهای درست در زیر سطح پوست شما که به عنوان محل تولد مو عمل میکنند. لیزر بر روی این نقاط تمرکز دارد تا موها را از بین ببرد. در ادامه مراحل رشد مو را بیشتر بررسی میکنیم.
مراحل انجام لیزر موهای زائد
- آمادهسازی پوست: قبل از هر جلسه لیزر، پوست باید تمیز و بدون موهای زائد باشد.
- انتخاب دستگاه مناسب: بسته به نوع پوست و موی شما، دستگاه لیزر انتخاب می شود. برای مثال، دستگاه های مختلفی مانند کندلا و دایود وجود دارند که هر کدام برای نوعی از پوست و مو مناسبتر هستند.
- اعمال لیزر: نور لیزر به سمت فولیکولهای مو هدایت میشود و با گرما آنها را از بین میبرد.
- مراقبتهای پس از لیزر: پس از جلسه لیزر، باید از پوست در برابر نور آفتاب محافظت کرده و از کرمهای ضد التهاب استفاده کنید.
تکنسین ابتدا اقدامات بهداشتی از جمله انداختن پدهای یکبار مصرف و سریهای لیزر یکبار مصرف را استفاده میکند و به شما عینک محافظت از چشم می دهد. سپس با خط کشی روی بدن شما، نواحی را مشخص میکند و درمان را شروع میکند. شما میتوانید برای این که درد لیزر را کاهش دهید، از قبل از کرمهای بی حس کننده استفاده کنید.
درد لیزر نسبت به سایر روشهای از بین بردن موهای زائد کمتر است، در نتیجه لازم نیست بابت آن نگران باشید. لیزر کردن شما ممکن است از چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. این زمان بستگی به این دارد که شما میخواهید کدامیک از نواحی خود را لیزر کنید. بعضی از افراد تمایل دارند تا فول بادی انجام دهند، به عبارتی میخواهند که کل بدن خود را لیزر کنند.
از طرفی دیگر بعضی دیگر فقط میخواهند نواحی بسیار پر موی خود را لیزر کنند. با این حال جزء هر کدامیک از آنها باشید، مدت زمانی را باید در طی جلسه تحمل کنید. در طی جلسه ممکن است که شما بوی سوختن موها را حس کنید و شاید کمی آزردهنده باشد، ولی نتیجهای که از لیزر میگیرید باورنکردنی است.
فواید لیزر موهای زائد
- نتایج طولانی مدت: پس از چندین جلسه درمانی، رشد موها به طور چشمگیری کاهش مییابد و در برخی موارد ممکن است موها به طور کامل از بین بروند.
- دقت بالا: لیزر به طور خاص روی فولیکول های مو اثر میگذارد و به پوست اطراف آسیب نمیرساند.
- سرعت بالا: هر پالس لیزر چندین فولیکول مو را در یک زمان هدف قرار میدهد و به همین دلیل نواحی بزرگی از بدن مانند پاها و پشت سریعاً تحت درمان قرار میگیرند.
از نظر روانی شما میتوانید اعتماد به نفس زیادی را تجربه کنید. دیگر لازم نیست ساعت های طولانی را در حمام برای شیو کردن صرف کنید. همچنین احساس بی عیب و نقص بودن حس فوق العادهای دارد که حتما باید آن را تجربه کنید.
تیغ و ژیلت همیشه باعث سوزش و زخم شدن پوستهای ما میشوند. از طرفی بعد از یک روز شما شاهد رشد دوباره موهایتان هستید که واقعا حس بدی دارد؛ ولی با لیزر کردن حداقل تا چند ماه موهای خود را نمی بینید.
روش های دیگر از بین بردن موهای زائد نیز بسیار دردناک است. مثلا برای اپیلاسیون کردن لازم است که اصلا شیو نکنید که در دراز مدت میتواند روی بهداشت شما تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل است که با لیزر دیگر لازم نیست نگران چنین مشکلاتی باشید. به عبارتی شما بین جلسات لیزر، میتوانید از ژیلت استفاده کنید.
فولیکول های مو
هر تار موی بدن شما فولیکول موی خود را دارد. سلولهای پروتئینی در این نواحی جمع میشوند و یک ریشه مو ایجاد میکنند. سپس رگهای خونی مجاور مواد مغذی مورد نیاز برای رشد را تامین میکنند.
با گذشت زمان، تار موی در حال رشد بالغ شده و به سطح پوست و فراتر از آن میرسد. هنگامی که فولیکولهای مو آسیب میبینند، ممکن است به طور کلی تولید مو را متوقف کنند. این توصیف دقیقا برای کاری است که لیزر با فولیکولهای مو انجام میدهد.
چرخه مو به سه دسته آناژن، کاتاژن و تلوژن تقسیم بندی میشود. آناژن، مرحله رشد نام دارد. این مرحله رشد فعال مو است که در آن سلولهای فولیکول های شما به سرعت تکثیر و تقسیم میشوند.
تا 90 درصد موهای شما در فاز آناژن هستند و میتوانند به مدت 2 تا 6 سال دوام بیاورد. هر چه موهای شما بیشتر در این مرحله رشد بماند، موهای شما نیز بیشتر رشد میکند.
در مرحله کاتاژن فولیکولها منقبض میشوند. به عبارتی موهای شما دیگر از جریان خود جدا شده و رشدشان متوقف میشود. مرحله کاتاژن معمولاً 2-4 ماه طول میکشد. تلوژن که آخرین مرحله این چرخه به حساب میآید، مرحله استراحت نام دارد.
در این مرحله موهای شما از سمت فولیکولها میریزد. لیزر درمانی نیز بر حسب همین چرخه انجام میشود. به همین دلیل است که برای لیزر شما نیاز به چندین جلسه دارید. جالب است بدانید با لیزر کردن اکثر افراد روزانه 50 تا 100 تار مو خود را از دست میدهند.
اگرچه اغلب به این مرحله استراحت گفته میشود، ولی مطالعات نشان میدهد که فولیکول موهای هما به سختی در حال تولید سلولهای جدید برای حفظ چرخه رشد مو هستند.
2 دیدگاه. Leave new
بعد از سولار هم میشه لیزر انجام داد ؟
خیر